Inschrijvingsinfo

Inschrijven voor opleidingen die starten vanaf 26 september 2016

  • Online : doorlopend vanaf 19 augustus 2016 tot en met 15 oktober 2016
  • In het CLT : van 19 augustus 2016 tot en met 22 oktober 2016 (voor semesteropleidingen) 
  • In het CLT : van 19 augustus 2016 tot en met 3 december 2016 (voor jaaropleidingen)

Inschrijven voor opleidingen die starten vanaf 30 januari 2017

  • Geen online inschrijving mogelijk
  • In het CLT : van 19 augustus 2016 tot en met 25 februari 2017

Wil je graag nog wat specifieke informatie rond je taal vooraleer je inschrijft? Ga dan naar ‘onze 18 talen’ en selecteer de taal waarvoor je interesse hebt. Je vindt er alle praktische info ivm de taal en de niveaus.

Voor beginners

Kies je voor het beginnersniveau, dan kan je onmiddellijk inschrijven. Met andere woorden : je hebt geen studiebewijs nodig en je hoeft geen plaatsingstoets af te leggen. Het enige wat je moet doen is je online of via het secretariaat inschrijven (zie boven).

Voor gevorderden 

Heb je al voorkennis van een taal, dan vragen we je om een plaatsingstoets af te leggen. 

Online plaatsingstoets
­

Van 19 augustus tot en met 15 oktober :
Ga naar de rubriek ‘onze 18 talen’ waar je de taal van jouw keuze selecteert. Na het afleggen van de plaatsingstoets zul je onmiddellijk vernemen voor welk niveau je kan inschrijven.

Vanaf 15 oktober kan je de link naar de plaatsingstoets aanvragen via clt@kuleuven.be

Plaatsingstoets via het secretariaat
­

Geef je er de voorkeur aan de plaatsingstoets in het CLT af te leggen? Dat kan vanaf 19 augustus 2016 tot en met het einde van de inschrijvingsperiode (zie boven). Geef ons wel tijdig een seintje. Dan zorgen we ervoor dat je één van onze computers kan gebruiken zodat je de plaatsingstoets vanuit ons centrum kan afleggen. De plaatsingstoets is helemaal dezelfde als degene die je vanop je eigen computer raadpleegt.

Beschik je over een studiebewijs van een andere instelling, dan dien je dat certificaat voor te leggen aan het secretariaat. Op basis van dat certificaat doen we dan het nodige zodat je naar een hoger niveau kan doorstromen.