Kan ik als volwassene met een beperking gebruikmaken van bepaalde hulpmiddelen?


Ons centrum staat open voor alle cursisten met een functiebeperking, chronische ziekte of leerbeperking. Door het leveren van maatwerk willen wij gelijke onderwijskansen creëren.

Basisvereisten om de opleiding te kunnen starten worden individueel bekeken. De doelstellingen moeten bereikt worden. Afwijkende regelingen worden pas verleend na legitimatie (medisch attest of attesten/verslagen van bevoegde instanties) en in overleg met de lesgever.

Je kunt als volwassene met een handicap gebruik maken van speciale onderwijsleermiddelen om een opleiding in een CVO te kunnen volgen.

In het volwassenenonderwijs is de toekenning van volgende speciale onderwijsleermiddelen mogelijk:

  • het inschakelen van een tolk Vlaamse gebarentaal en/of een schrijftolk;
  • de terugbetaling van kopieën van notities van medecursisten;
  • het aanpassen van lesmateriaal, zoals de omzetting in braille, vergrotende kopieën, digitale omzettingen of grootletterdruk.

Wil je gebruik maken van speciale onderwijsleermiddelen, neem dan contact op met de directeur.

Inschrijving mislukt

Inschrijving gelukt

Dit adres staat al op de lijst

Contacteer ons

Contactgegevens

Bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van ons aanbod en van wat er reilt en zeilt in het CLT? Schrijf je dan hier in om steeds het laatste nieuws over het CLT in je inbox te krijgen.

Het lijkt erop dat je een oude versie van je browser gebruikt. Update je browser of gebruik een andere browser om deze website optimaal te kunnen gebruiken.