Hoeveel kost een inschrijving?


Nederlands (NT2)

  • Traject van 120 of 180 uren: 72€.
  • Traject van 80 uren: €48.

Alle prijzen zijn exclusief handboek en (elektronisch) cursusmateriaal..

Andere talen

  • 120 lestijden: €180;
  • 70 lestijden:€105;
  • 60 lestijden: €90.

De prijzen van de cursussen uit ons extra aanbod vind je op de specifieke pagina van elke taal.

Alle prijzen zijn exclusief handboek en (elektronisch) cursusmateriaal.

Het decreet betreffende het volwassenenonderwijs voorziet voor het inschrijvingsgeld in het volwassenenonderwijs een standaardtarief van 1,50 euro per lestijd.

Dit geldt voor alle opleidingen met uitzondering van de cursussen Nederlands tweede taal (NT2). Het standaardtarief voor die opleidingen is 0,60 euro per lestijd. Wanneer je inschrijft voor een traject van 180 uren betaal je hetzelfde inschrijvingsgeld als voor een traject van 120 uren.

In het gecombineerd onderwijs betaalt de cursist zowel voor het gedeelte contactonderwijs als voor het gedeelte afstandsonderwijs.

Het inschrijvingsgeld dat je moet betalen is begrensd tot 300€ per richtgraad per semester. De aanvangsdatum van de cursus bepaalt in welk semester de cursus valt.

Je betaalt:

-maximum € 300 inschrijvingsgeld voor alle cursussen die officieel starten tussen 1 september t.e.m. 31 december;

-maximum € 300 inschrijvingsgeld voor alle cursussen die officieel starten tussen 1 januari t.e.m. 31 augustus;

Dit maximumbedrag geldt voor elke richtgraad afzonderlijk en voor elk centrum apart. Je kunt dit niet in rekening brengen in een ander CVO. Je moet zelf kunnen aantonen dat je het plafond voor het schooljaar en de richtgraad hebt bereikt. We zullen je daarom bij je inschrijving altijd een betalingsbewijs overhandigen zodat je zelf kunt aantonen dat je het plafond hebt bereikt.

Die bedragen worden verhoogd met de kost van het (digitaal) cursusmateriaal zoals handboeken, syllabi en kopieën:

-bij inschrijving verneem je de geraamde prijs van het cursusmateriaal;

-syllabi ontwikkeld door de lesgevers en elektronisch cursusmateriaal worden bij inschrijving betaald aan het centrum;

-handboeken en cursusmateriaal aangekocht via ACCO worden niet aangerekend bij inschrijving en moeten zelf aangekocht worden.

Bij online inschrijven betaal je onmiddellijk het volledige bedrag. Heb je recht op een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld, bezorg ons dan na inschrijving de nodige documenten en je bankrekeningnummer. Wij storten het inschrijvingsgeld zo spoedig mogelijk terug.

Inschrijving mislukt

Inschrijving gelukt

Dit adres staat al op de lijst

Contacteer ons

Contactgegevens

Bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van ons aanbod en van wat er reilt en zeilt in het CLT? Schrijf je dan hier in om steeds het laatste nieuws over het CLT in je inbox te krijgen.

Het lijkt erop dat je een oude versie van je browser gebruikt. Update je browser of gebruik een andere browser om deze website optimaal te kunnen gebruiken.